Регионалната комисия обсъжда на второ четене Закона за Черноморското крайбрежие. Той

...
Регионалната комисия обсъжда на второ четене Закона за Черноморското крайбрежие. Той
Коментари Харесай

Ще опази ли дюните Законът за Черноморското крайбрежие

Регионалната комисия разисква на второ четене Закона за Черноморското крайбрежие. Той цели запазването му в неговия достоверен тип и обезпечаване на опция за несмущаван всеобщ достъп до естествените забележителности и морския бряг.

С плана на закон се стопират опциите за осъществяване на утвърдените и влезнали в действие общи и подробни устройствени проекти, предвиждащи застрояване в непосредствена непосредственост до морския бряг зад плажовете за природосъобразен туризъм, като се планува привеждане на устройствените проекти в сходство с този законопроект.

Предлага се разширение на зона " А " в обсега на плажовете за природосъобразен туризъм на Черноморското крайбрежие от 100 м на 500 м, като се попречва и слагането на огради.

Предвижда се схемите за слагане на преместваеми обекти и уреди на територията на морските плажове и националните курорти да се утвърждават от министъра на районното развиване и благоустройството вместо от министъра на туризма.

Въвежда се спомагателна отбрана на дюните, отвън случаите, когато те се намират на територия отвън обсега на предпазена територия, както и отбрана на плажовете от третирането им с тежка верижна и земекопна техника.

Със законопроекта се предлага завишаване на глобите при слагане на преместваеми обекти или уреди на територията на морския плаж в нарушаване на закона.

Друго изменение в законопроекта е по отношение на слагането на преместваеми обекти и уреди на територията на морските плажове, в това число употребената спомагателна комерсиална повърхност и на територията на националните курорти, като се предлага разрешението от основния проектант на общината въз основа на скица, утвърдена, вместо от министъра на туризма, от министъра на районното развиване и благоустройство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР